lördag 18 september 2010

Din TV-höst 2010


Hösten är en väldigt grå och trist period, men den räddas(tack och lov) av att alla TV-serier startar upp igen. I år har vi en väldigt spännande höst framför oss med många nya serier och gamla favoriter som fortsätter. Här nedanför har jag listat de serier jag personligen är mest intresserad av(jag har säkert glömt någon). 


Nya serier:

Boardwalk Empire
En ny serie på HBO från en av hjärnorna bakom The Sopranos. Piloten regisseras av ingen mindre än Martin Scorsese, som även kommer agera producent för resten av serien.
I Boardwalk Empire får vi följa Nucky Thompson(Steve Buscemi!), som styrde Atlantic City under 20-talet. Han var lika mycket gangster som han var politiker.
När? Boardwalk Empire har premiär på söndag i USA på HBO, i Sverige har den premiär senare i höst på Canal +

Running Wilde
En ny komediserie av Michael Hurwitz(skaparen av den fantastiska serien Arrested Development) och Will Arnett. Den informationen räcker för min del för att jag ska kolla in denna serie, men som grädde på moset har vi även David Cross i en gästroll.
Running Wilde är en romantisk komedi där vi följer Steven Wilde(Arnett), en rik och bortskämd douchebag, som försöker vinna hjärtat av sin barndomskärlek.
När? Running Wilde har premiär i USA på Fox den 21a september, när den börjar i Sverige är oklart.

The Walking Dead
Om ni har varit inne på den här bloggen innan så har ni säkert märkt att vi båda är stora fans av Robert Kirkmans fantastiska (pågående)serieroman The Walking Dead. Nu i halloween har TV-serien ,baserad på serieromanen, premiär. Den 90 min långa piloten är regisserad och producerad av Frank Darabont. Det här kan bli hur bra som helst.
När? AMC sänder piloten den 31a oktober. När serien kommer till Sverige är oklart, men det är ju ganska enkelt att få tag på på egen hand.

The Event
Ännu ett konspirationsdrama börjar på tv i höst. The Event handlar om Sean Walker som letar efter sin försvunna flickvän men upptäcker en konspiration inom regeringen som är större än presidenten.
Om jag ska döma efter trailers och annan marknadsföring känns det som att det antingen blir riktigt, riktigt fånigt, eller ett stabilt och bra drama med konspirationer i fokus. Det är lite svårt att avgöra, men nyfiken är jag iaf.
När? 20e september på NBC i USA, en vecka senare på SVT här i Sverige


Undercovers
Undercovers är en actionserie om ett gift par som brukade vara agenter för CIA, nu blir de tillkallade igen. Serien har inte ett koncept man riktigt kan kalla unikt. Det som talar för serien är piloten, som är regisserad av J.J Abrams. Sist han regisserade tv(Lost-piloten) blev det väldigt lyckat, vill jag påstå.
När? 22a september på NBC

Serier som fortsätter:

Tryck på "Läs mer" för att läsa om vad som fortsätter i höst.



Bored to Death Säsong 2
Denna otroligt mysiga och underhållande serie om en författare(Jason Schwartzman) med skrivkramp som börjar extraknäcka som privatdetektiv fortsätter nu i höst. För många tv-serier kan det dröja en hel säsong innan de hittar sin egen stil, för Bored to Death dröjde det endast ett par avsnitt(på en väldigt kort säsong) för att komma igång på riktigt. Serien uppnådde sann briljans när Ted Danson och Zach Galifianakis fick agera tillsammans.
När? 26e September på HBO i USA, senare i höst på Canal + i Sverige.


Eastbound & Down Säsong 2
Jody Hill och Danny McBride skapade verkligen något unikt med säsong 1 av Eastbound & Down. Jag har då aldrig skådat en så otroligt mörk komedi på tv, iaf inte på väldigt länge.
Danny McBride spelar som bekant en avdankad baseball-stjärna, i denna säsong får vi följa honom när han söker lyckan i Mexico.
När? Någon gång i september på HBO i USA, oklart när den kommer till Sverige.

Parks and Recreation Säsong 3
Säsong 1 startade som en skamlös kopia av The Office, men i säsong 2 lyckades den bli egen och hitta sin egen stil. Parks växte fort till att bli en av mina favoriter på tv. Att The Office kommer läggas ner inom en snar framtid(eller bara bli väldigt dålig) gör mig inte fullt så ledsen nu när Parks and Recreation finns.
När? Det här skulle ju handla om vad som kommer i höst, men det verkar inte riktigt som att Parks kommer i höst.. Verkar som att vi får vänta till vintern.

Fringe Säsong 3
Början av säsong 1 var väl kanske inte mer än underhållande, men den växte genom säsongen och avslutades ganska bra. Säsong 2 var bra från första början, med endast ett par svackor. Säsongsavslutningen för säsong 2 är bland de bättre jag sett, så jag är mycket nyfiken på fortsättningen nu i höst.
När? 23e september på Fox i USA. Kanske till vintern(eller tidigt nästa år) i Sverige?

Supernatural Säsong 6
I säsong 5 avslutades story-arcen som har byggts upp under dom senaste 5 åren, till ett relativt lyckat resultat vill jag påstå. Eric Kripke, seriens skapare och Showrunner slutade efter säsong 5, men han ville inte avsluta serien helt, då han ansåg att det fortfarande fanns historier att berätta om Sam och Dean. Jag vet att många är väldigt skeptiska till seriens fortsättning, men jag väljer att vara försiktigt optimistisk. Jag tror det finns potential till bra och underhållande tv kvar i serien, oavsett vem som är showrunner.
När? 24e september på The CW i USA


The Office Säsong 7
Steve Carells sista år som Michael Scott på Dunder Miflin i Scranton, PA. Sorgligt men sant.
Serien är inte lika bra längre som den var för ett par säsonger sedan, men den är fortfarande rolig. Det ska bli intressant att se vad författarna har gjort med denna säsong, med uppbyggnad för vem som kommer ta över kontoret osv.. Att Steve Carell försvinner betyder däremot inte att serien läggs ner efter denna säsong, The Office är en av NBCs få framgångsrika serier. De vill nog mjölka denna ko så länge det går. Säsong 8 kan nog bli intressant att se iaf, bara för att se vad de väljer att göra. Vilka gästskådisar de ska ha. Vem som tar över kontoret, etc.. Det snackas om att få med Harvey Keitell, vilket vore väldigt intressant.
När? 23e september på NBC


Community Säsong 2
Säsong 1 kanske inte var jätterolig till en början men växte snabbt till att bli bland det roligaste på tv. Serien har en fantastisk ensemble-cast med Joel McHale, Donald Glover, Danny Pudi, Chevy Chase, Ken Jeong, Alison Brie mfl. Har du inte redan sett säsong 1 rekommenderar jag starkt att du kollar in den.
När? 23e september på NBC.

Övriga serier värda att kolla in som jag inte orkar skriva om:

How I Met Your Mother: Säsong 6 börjar den 20e september på CBS


The Big Bang Theory: Säsong 4 börjar den 23e september på CBS

Modern Family: Säsong 2 börjar nu i september på ABC

It's Always Sunny in Philadelphia: Säsong 6 började för ett par dagar sedan på FX

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar